ايري نا بوکووا دبير کل سازمان جهاني يونسکو و حميد بقايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي اين تفاهم نامه را امضا کردند.
اين توافق نامه با حضور چون لي هان رئيس دفتر منطقه اي يونسکو در تهران و در راستاي عملياتي کردن اهداف کنوانسيون حراست از ميراث فرهنگي ناملموس ( معنوي) يونسکو يعني حراست موثر از ميراث فرهنگي ناملموس به ويژه ميراث معنوي در خطر و راه اندازي موسسات مستند نگاري ميراث فرهنگي ناملموس امضا شده است.
با پيگيري هاي دولت نهم و تلاش سازمان ميراث فرهنگي، راه اندازي اين مرکز در سي و پنجمين مجمع عمومي يونسکو که در سال 2009 در پاريس برگزار شد، به تصويب رسيد.
حالا ايران چهارمين مرکز مطالعات منطقه اي حفاظت از ميراث معنوي را در منطقه آسيا و اقيانوسيه راه اندازي مي کند.
پيش از اين ژاپن، چين و کره جنوبي اين مرکز را در کشورهاي خود برپا کرده اند.
با تشکيل اين مرکز در ايران کشورهاي واقع در منطقه آسياي مرکزي و غربي به عضويت مرکز ايران در مي آيند.
اين کشورها عبارتند از بحرين ، عراق ، امارات متحده عربي ، يمن، اردن،کويت،لبنان، عمان ، عربستان سعودي، سوريه، ترکيه، افغانستان، گرجستان،ارمنستان، آذربايجان،ترکمنستان، ازبکستان، قرقيزستان، تاجيکستان و قزاقستان که همگي با ايران داراي مشتراکات فرهنگي و تاريخي اند.
حراست از ميراث فرهنگي ناملموس(معنوي) ، تضمين احترام به ميراث فرهنگي ناملموس جوامع،گروه هاو افراد ذيربط، ارتقا آگاهي محلي ، ملي و بين المللي و تضمين درک متقابل و تدارک همکاري و کمک بين المللي از اهداف کنوانسيون حراست از ميراث فرهنگي ناملموس يونسکوست.
افزايش مطالعات علمي و فني و شناسايي ميراث ناملموس موجود در منطقه و تلاش براي حفاظت از آنها،تقويت ظرفيت و همکاري کشورهاي عضو اين مرکز در ارتباط با ميراث فرهنگي ناملموس مشترک ، به روز نگه داشتن بانک هاي اطلاعاتي درگير در حفظ ميراث ناملموس، جمع آوري و پردازش اطلاعات حقوقي، اداري ، مالي و ..ميان آنها، فعاليتهاي حفاظتي ، برگزاري کارگاه هاي آموزشي و کنفرانس ها همکاري و تبادل اطلاعات با ديگر مراکز درجه 2 تحت نظارت يونسکو فعال در زمينه حفظ ميراث ناملموس در و خارج از آسيا و اطلاع رساني به کميته بين دولتها و دبيرخانه کنوانسيون 2003 از اهداف و فعاليتهاي اين سازمان است./122
انتهای پیام/